AMERİKA'DAN ANKARA'YA TEHDİT GELDİ BAKIN NE DEDİLER..

AMERİKA'DAN ANKARA'YA TEHDİT GELDİ BAKIN NE DEDİLER..

İbrahim Kalın'dan ABD'den F-16 alımıyla ilgili 'ön şart' açıklaması: Kabul edilemez

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsveç ve Finlandiya'nın NATO'ya üyelik süreçleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. ABD'den F-16 alımıyla ilgili 'ön şart' iddialarıyla ilgili de konuşan Kalın, 'Bu Türkiye için asla kabul edilemez.' dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Gençlik ve Spor Bakanlığı Tematik Kış Kampları kapsamındaki Diplomat Akademi Kampı zirvesine katıldı. Burada konuşan Kalın, "Bu üyelik sürecinin nasıl onaylanacağına dair bazı ilkelerde mutabık kaldık. Bunun için üçlü bir mekanizma kurduk bu mekanizmanın da iki toplantısını gerçekleştirdik. Aslında üçüncü toplantısını bu hafta Brüksel'de yapacaktık ama İsveç'te yaşanan hadiseler neticesinde biz bu toplantıyı ileri bir tarihe erteledik. Bundan sonra yaşanacak gelişmelere, atılacak adımlara bağlı olarak tarih belirlenecek. Şu anda henüz kesin bir tarih söz konusu değil" diye konuştu.

'TERÖR TEMİZLENİRSE TÜRKİYE BUNU KARŞILIKSIZ BIRAKMAZ'

Türkiye'nin NATO'nun genişleme ilkesini desteklediğini, istenen adımların atılması dahilinde İsveç ve Finlandiya'nın üyeliğine olumlu bakılabileceğini belirten Kalın, "En başından beri objektif ilkeler koyduğumuzu ifade ettik. Bu nedir? Türkiye'nin milli güvenliğine tehdit teşkil eden terör unsurları ortadan kaldırılmadığı müddetçe özellikle İsveç bağlamında üyelik sürecinin ilerlemeyeceğini açık ve net bir şekilde ifade ettik. Tabi bu süre zarfında hem Finlandiyalı hem İsveçli mevkidaşlarımla, hem NATO genel sekreterliğiyle yaptığımız görüşmelerde hep 'adım atılırsa biz bunları karşılıksız bırakmayız' dedik. Türkiye'ye dönük; FETÖ, PKK ve benzeri yapılanmalar buralardan temizlendiği zaman, buralar artık bu örgütler için birer güvenli liman olmaktan çıktığı zaman Türkiye de bunları karşılıksız bırakmaz. Zira biz prensipte NATO'nun genişleme ilkesini destekliyoruz. Terör temizlenirse Türkiye bunu karşılıksız bırakmaz. NATO ittifakının da bir üyesi olarak, bir müttefiki olarak bu süreci olumlu değerlendirebileceğimizi ama atılması gereken adımlar olduğunu ifade ettik" ifadesini kullandı.






Devamını oku » »