MTA Diri Fay Haritasında Yenilenme! Eviniz Fay Hattından Mı Geçiyor?

MTA Diri Fay Haritasında Yenilenme! Eviniz Fay Hattından Mı Geçiyor?

Deprem riski taşıyan yerlerin hangisi olduğuyla ilgili kontrollerin yapılarak önlem alınabilmesi mümkün.

Yenilenmiş haritada inceleme yapıldığında 485 diri fay belirlemesi yapıldı. Yenilenmiş harita üzerinde 485 diri fay belirlendi.

Diri Fay Hattı Geçen Yerler Belirlendi!

Büyük çaplı şekilde yaşamış olduğumuz deprem korkularımızın artmasına neden oldu. Ülkemizde gelen depremlerden korunmak, bir daha böyle durumla karşı karşıya kalmak istemeyenler diri fay hattı geçen yerleri merakla incelemeye koyuldu. Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü tarafından diri fay hattı olan yerler ile ilgili olarak yenileme paylaşımı yaptı. Buna göre yenilenen yerler ile ilgili inceleme yapıldığında toplamda 485 diri fay hattının olduğu tespit edildi.

Fay hatları olan yerler kırmızı ile işaretlenmiş olurken, pek çok vatandaş evlerinin altından fay hattı geçip geçmediğini öğrenmek amacıyla yenilenen haritayı da inceleme ihtiyacı duymaya başlıyor. Fay hatları üzerinde işaretli olan yerlerin neresi olduğunu merak edenler, MTA tarafından paylaşım yapılan diri fay hattı haritasına bakmaya başladı.

MTA’dan Diri Fay Hattı Haritası Yayımlandı!

MTA’dan diri fay hattı haritası yayımlandı. Böylelikle ülkemizde bir daha deprem olduğunda fay hattının geçen ve risk barındıran yerlerin hangi noktalar olduğu tespit edildi. Buna göre vatandaşlarımızda fay hattı olan yerlerde olup olmadığını, yenilenen harita üzerinden de detaylı incelemeler sonrasında öğrenme şansına sahip olacak. Yenilenen haritaya da bakıldığında 45 il ve 110 ilçenin fay hattı üzerinde olduğu belirlendi. MTA’nın yeni yayınlanan haritası ile 485 diri fay hattı bulunuyor.








Devamını oku » »