Sabah kahvaltıda domates yiyenler aman dikkat!

Sabah kahvaltıda domates yiyenler aman dikkat!

Sabah kahvaltıda domates yiyen y’andı! Sebebi….Sabah kahvaltısının vazgeçilmeziydi! Kahvaltıda ağzınıza bile sürmeyin! Zehre dönüşüyor…Sabah kahvaltıda domates yiyen y’andı!

Sabah kahvaltısı domates Yanlış kullanımı sağlığınızı bozabilir! Tüketirken 2 defa düşüneceksiniz! Son oluşturulan araştırmalar, domatesin hatalı tüketildiğinde sıhhat riskleri oluşturabileceğine ilgi çekiyor.

Domates, kahvaltı sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alır ve içerdiği varlıklı vitamin ve gıda öğeleriyle sağlığımıza çoğu yarar gerçekleştiren mühim bir sebzedir. Fakat son günlerde uzmanlar, domatesin hatalı şekilde tüketilmesinin birtakım sıhhat risklerini yanında getirebileceğine ilgi çekiyor.

Domatesin içerdiği natural şekerin, şeker hastalarının kan şekerini olumsuz etkileyebileceğinin altını çizen Canan Karatay, aşırı domates kullanımının sindirim sorunlarına de sebep olma ihtimalini söyledi. Asitli bir gıda olan domates, aşırı tüketilmesi halinde mide asitlerinin dengesini bozar. Eğer domates yedikten sonra midenizde yanma hissediyorsanız, domatesle aranıza uzaklık koymanızda yarar var.

EKLEM YAPISINI BİLE DEĞİŞTİREBİLİR

Fazla domates kullanımı, eklemlerde kalsiyum meydana getiren solanin ismi verdiği bir alkaloid birikimine yol açar. Bu durum, eklemlerde ağrıya namacıyla olur, hem de eklemlerin yapısı bile değişebilir.

BÖBREK TAŞINA SEBEP OLUYOR

Böbrek taşına yol açan oksalat minerali, domateste yüksek miktarda bulunur. Bu da aşırı domates Yemenin, böbrek taşı oluşumuna namacıyla olduğunu gösterir.

CİLT LEKELERİ OLUŞTURABİLİR

Likopen yönünden varlıklı olan domatesin çok tüketilmesi, likopenodermi adı verdiği bir cilt lekesine yol açar. Bu lekeye, bilhassa yüz ve sırtta rastlanır.

BAĞIRSAK VE SİNDİRİM BOZUKLUĞU

İrritabl bağırsak sendromundan muzdarip olanlar, çok domates yediklerinde yanma ve şişlik sorunu yaşarlar.












Devamını oku » »