Şartlara Uymasına Rağmen Bazı Emeklilerin 5 Bin TL İkramiye Alamayacağı Ortaya Çıktı

Şartlara Uymasına Rağmen Bazı Emeklilerin 5 Bin TL İkramiye Alamayacağı Ortaya Çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Emeklilerimize bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin Türk Lirası ödemeyi yapmayı kararlaştırdık. Bu ödemeler Kasım ayının ilk haftası içinde gerçekleştirilecektir.” dedi.

Dul ve yetimler de ikramiyeden yararlanacak

Erdoğan’ın açıklamasına göre, emekli ikramiyesinden dul ve yetim aylığı alanlar da faydalanacak. Dul ve yetimler, ölen eşinden veya anne-babasından dolayı bayram ikramiyesi hisseleri oranında ödeme alacaklar.

Özel Sandık Emeklileri Neden İkramiye Alamıyor?

Özel sandık emeklileri, kendi kurumlarının emekli sandıkları üzerinden emekli oldukları için SGK kapsamında değerlendirilmiyor. Bu nedenle, devlet tarafından verilen bayram ikramiyeleri ve diğer sosyal yardımlardan da yararlanamıyorlar.

Yapı Kredi Bankası Emeklileri Sosyal Yardımlaşma Derneği’nden Ali Alphan, özel sandık emeklilerinin bu mağduriyeti yaşadığını belirterek, devletin kendilerine de özel emekli sandığından emekli oldukları için bir ayrımcılık yaptığını söyledi.

Aşağıdaki Butonlardan Veya Üsteki Resimden Diğer Sayfaya Geçiş Yaparak Haberin Devamını Okuyabilirsiniz.

Yaklaşık 17 milyon emekliye üçüncü ikramiye..

Yaklaşık 17 milyon emekli, her yıl Ramazan ve Kurban Bayramlarında iki kez ikramiye alıyor. Bu yıl ise Cumhuriyet’in 100. Yılı nedeniyle üçüncü bir ikramiye daha verilecek. Emeklilerin bayram ikramiyeleri bu yıl yüzde 82 zamla 1100 TL’den 2000 TL’ye çıkarılmıştı.

Alphan, hem devleti yönetenler hem de kendi kurumlarımızdaki işverenler tarafından iki arada bir derede bırakıldıklarını ifade etti.

Özel Sandık Emeklileri Ne İstiyor?

Özel sandık emeklileri, devlet tarafından verilen ikramiyelerden ve sosyal yardımlardan yararlanabilmek için kanun çıkartılmasını talep ediyor. Ayrıca, kendi kurumlarının da kendilerine ek ikramiye ve zam yapmasını istiyor.

Özel sandık emeklileri, anayasanın eşitlik ilkesine göre, diğer emeklilerle aynı haklara sahip olmak istiyor.











Devamını oku » »